Apptips för iPad – iStandard clock

Har du saknat klockan som finns i iPhone på din iPad? Den är i sin enkelhet riktigt användbar. Jag använder alarmet varje dag och timern är perfekt för göromål i köket. På iPad saknas denna app. Varför vet jag inte. Men nu finns en app för det. Istandard clock heter den och kostar 7 kr. Ser exakt ut som klockan i iPhone med samma funktioner. Ett perfekt litet verktyg. Denna app går under kategorin appar som Apple glömde i iPad.

Länk i appstore här.

Apptips för iPhone – Ha koll på tvtablåerna med appen tv24

Har provat lite olika appar för att hålla koll på tvtablåerna så man inte missar något bra program och jag fick ett tips på en bra app. TV24 heter appen och den ger mig kortfattad information om vad som sänds på tv. På första sidan när appen startas får man välja vilka kanaler man vill ha med i listan, knacka på varje kanal eller dubbeltryck på namnen om du kör voice over. När du markerat det du vill se väljer du klar uppe till höger. Nu får du fram informationen. Längst ner visas några flikar där bl a man kan få programtips, se tablåer mm. Trycker man på tv just nu så visas en rad per kanal med de program som just nu sänds. Går också hoppa framåt i tiden.

Lättöverskådligt och fungerar bra. Hittils har appen varit helt tillgänglig med voice over.

Länk i appstore till tv24.se

 

Tween – tillgänglig twitterklient för windows.

Twitterklienter som fungerar med skärmläsare växer verkligen inte på träd för windows. Alla jag testat har varit totalt oanvändbara med någon skärmläsare. Så av en slump såg jag något tweet nånstans om en programvara som hette Tween som skulle fungera bra med skärmläsare. Och det gör den verkligen. Jag har testat den lite nu och är nöjd så här långt med dess funktion tillsammans med skärmläsaren Jaws. Har också hört en demo där man körde Nvda som är en gratis skärmläsare.

I Tween har du alla funktioner du behöver för att sköta ditt twitterflöde. Det finns fyra grundflikar som har kortkommandon till sig. Du kan se din tidslinje, mentions, direktmeddelanden och favoriter. Sedan kan fler flikar skapas från olika tweets. Alla funktioner man kan förvänta sig finns där också. Det jag inte riktigt än hittat är att filtrera bort t ex olika klienter som man inte vill se. Jag tar bort tweets från foursquare bl a för jag är helt ointresserad av alla incheckningar.

Tween är gratis och kan hämtas från www.tweenapp.org

+ Lättanvänd

+ har allt som man behöver för sitt twittrande

+ flikar med snabbkommandon för de olika flödena, t ex ctrl+1 för tidslinje, ctrl+2 för mentions, ctrl+3 för direktmeddelanden.

– översättningen av hemsidan och även vissa delar i programmet är gjort från japanska till engelska och har en del övrigt att önska

Lite tipps finns också på sidan www.dlee.org

 

ios 5.1 för iPad, iPhone och iPod touch

Ios 5.1 har nu varit ute ett litet tag och jag har inte hittat något riktigt stort som ändrats i voice over.

Det jag märkt är följande:

  • Märkbart snabbare respons på kommandon
  • Ipad 1 går betydligt rappare och smidigare
  • Voice over läser inkomna sms igen om man står kvar i konversationen

Något man utlovade var bättre batteritid men det har jag inte märkt så mycket av på iphone 4, var nog mest 4s som hade bekymmer med det. Som jag skrev ovan så flyter systemet betydligt bättre på ipad 1. Tidigare kunde appar krascha och starta om sig lite hur som helst men nu verkar det som allt går som det skall även om det är betydligt mindre minne i iPad 1 än de senare iPad.

Över lag är uppdateringen bra och inget verkar vara problem hittils. Det enda jag råkat ut för är en köpt ringsignal som plötsligt inte vill hoppa över från itunes till iphone 4.

Så har ni inte uppdaterat så kan ni göra det. Rekommenderas. Glöm inte att säkerhetskopiera din enhet innan ifall nåt går fel.