Apptips iPhone: Facebook messenger

Appen Facebook messenger är en app för att sköta alla meddelanden på facebook. Du kan läsa och skicka meddelanden till dina kontakter och dessa meddelanden trådas i konversationer. Detta kan man ju självklart göra i vanliga facebook appen och på webbsidan men denna lilla app gör det enklare att sköta meddelanden. Appen är nu släppt i version 1.8 och är till 99 % tillgänglig med voice over. en knapp som har lite udda etikett på sig och att radera konversationer är lite klurigt. 

Knappen som har fel etikett på sig är knappen för inställningar i appen. Att radera konversationer görs genom att dra med fingret från vänster till höger över raden med konversationen. Med voice over gör man ett dubbeltryck och håller det andra trycker och drar från vänster till höger, sedan får man svepa höger för att hitta raden för att bekräfta raderingen. 

Förutom dessa små detaljer fungerar appen bra. Den har också pushnotiser så du missar inget meddelande. Det jag inte provat är att använda chat men jag ser heller ingenstans att det skall gå chatta med denna app. 

Appen Facebook messenger kan rekommenderas för den som använder meddelanden mycket i facebook och tycker den vanliga appen eller webbsidan är för krånglig. 

Länk i appstore här

Ingmar återuppstånden från de dödas talsynteser

Acapela har lyssnat på sina användare och återinfört talsyntesen Ingmar i sortimentet igen. Rösten kommer nu att finnas i Infovox 3 och de har en uppgraderingskampanj nu för de som har äldre versioner av infovox.

Bland användarna har Ingmar varit den absolut mest omtyckta rösten i Acapelas sortiment. Den har varit både tydlig och snabb. Tydligheten har främst varit nödvändig vid rättning och kontroll av text så det lätt går höra bokstäver när man navigerar i texten.

Så då säger vi bara välkommen tillbaka då Ingmar till en ny tjänstgöring i talsyntesernas värld.

Apptips: Good player – Mediaspelare för iPhone och ipad

Musikspelare och mediaspelare finns det hur många som helst men denna fastnade jag för direkt. GoodPlayer spelar upp media från allehanda källor. Exempel på källor som kan användas är internetströmmar, ftp, sftp, webdav m fl. I ditt lokala nätverk kan den hitta mediaservrar eller program i din dator som kan strömma musik och annan media via t ex UPNP/dlna samt att den också hittar utdelade mappar och enheter i nätverket. 

När du valt den enhet du vill gå in och lyssna på musik eller spela annan media ifrån så ser du mappar och filer. Sveper du till höger med voice over så noterar du säkert en knapp efter varje mapp som har mer information. Aktiverar du denna knapp så kan du välja att spela upp hela mappen antingen direkt från källan eller ladda ner den lokalt i appen och spela sedan. 

Goodplayer är helt tillgänglig med voice over och fungerar riktigt bra. Kostar 22 kr i appstore.