Google keep en anteckningstjänst för Android

Google har nyligen lanserat en anteckningstjänst kallad Google Keep. Här kan man skapa anteckningar, som sedan lagras på Googles lagringstjänst, Google Drive. Anteckningarna går då att komma åt från både mobila enheter och från en webbsida.

I skrivande stund fungerar tjänsten endast på Andoid 4. Ingen iPhone eller Windows Phone-app finns än så länge men förhoppningsvis dyker även det upp i framtiden. Det går däremot att logga in sig på tjänsten via en webbläsare och skapa och läsa anteckningar den vägen.

När man startar appen hamnar man först i anteckningslistan. Här listas alla ens anteckningar i ett rutmönster med något som kan liknas med Post-it-lappar. Eller, om man så önskar, kan man ändra visningen så att anteckningarna listas uppifrån och ner. Precis ovanför listan med anteckningar finns val för att skapa en anteckning, en lista, en inspelning eller ett foto. Om man väljer lista så skapas kryssrutor som man kan bocka i och ur som man vill, smidigt för t.ex inköpslistor.

När jag testar appen så kan jag konstatera att Talkback läser den riktigt bra. Knappar och skrivfält läses upp med etiketter och även kryssrutor läses korrekt. En mycket användbar app.

TBTeknik lämnar feedburner

Då google inte underhållit tjänsten feedburner sedan dom köpte den så kommer tbteknik att lämna denna tjänst.

Anledningen är:

Tjänsten underhålls inte och kommer troligen läggas ner när som helst.

Rss flödet uppdateras väldigt sporadiskt från feedburner.

Vad innebär detta då? Jo för dig som prenumererar på mitt rss flöde och gör det via min feedburner länk måste uppdatera adressen till min direktadress istället. 

Du gör det enklast genom att i din rss läsare ta bort tbteknik helt och sedan skapa en ny prenumeration och klistra in denna länk istället:

http://www.tbteknik.se/?feed=rss2

Du kan också i vissa rss läsare mata in den vanliga websidan direkt och den kan då plocka fram rss flödet automatiskt.

Ni som prenumererar på podcastn kommer inte bli drabbade då denna feed hanteras på min egen sida.

Förändringen kommer ske direkt efter att detta inlägg postats.

Tack och hoppas detta inte ställer till för mycket för er.

Publicerat den
Kategoriserat som allmänt

Pekskärmar kommer till amatörradion

Läste i senaste nyhetsbrevet från Swedish radio supply att den nya radion från Icom med modellnamn IC-7100 är utrustad med pekskärm. Ja tekniken har kommit till amatörradion också. Det där med gamla rattar, spakar och riktiga vred är nu ett minne blått på moderna riggar. Skulle vara intressant att höra hur Icom tänkt att lösa hanteringen av riggen för oss synskadade radioter. Men jag gissar att om det finns talsyntes i riggen så lär den knappast vara utrustad med skärmläsare för pekskärmen. 

Även om utvecklingen springer ifrån oss synskadade med fler och fler apparater med pekskärm utan något som helst talstöd så är det kul att se att det händer saker inom amatörradion. Denna hobby brukar ju ibland vara något konservativ och svårt få in ny teknik även om det finns dom entusiaster som testar och förespråkar nya trafiksätt och idéer. 

Vi får helt enkelt se var det tar vägen med IC-7100 vad gäller tillgänglighet.