Några nyheter i android 4.3 och talkback

Som vi skrivit om lite tidigare så har android uppdaterats till version 4.3. Nu börjar det dyka upp nyheter som hittats i systemet vad gäller tillgänglighet.

Här är några nyheter för talkback. Inlägget uppdateras fortlöpande när nya saker hittas. 

Detta är klippt från Google Access twitterflöde. 

New in TalkBack 3.4: Auto scrolling lists during navigation, reading granularity moved to local menu, feedback for text formatting.

Improved text editing from local menu – Cut, copy, paste, select all. Move cursor with volume keys.
When editing, use selection mode from the local menu for cursor movement to change text selection.
 

Uppdateringar juli 2013

Här kommer en liten uppdatering om vad som är på gång. 

Ganska lugnt i teknikens värld just nu. Google har släppt Android 4.3 och hittils har jag inte sett några banbrytande nyheter gällande tillgängligheten, ialla fall inte vad gäller talstödet. Förstoringen får vi återkomma till lite senare.

Google lanserade också Chromecast som skall vara en enhet för att kunna spela upp media på tvn, t ex film och youtubeklipp. Om och när denna enhet kommer till oss i svedala står i stjärnorna och hur tillgänglig den är för oss.

En del större mässor har gott av stapeln borta i USA. Båda de stora organissationerna för synskadade där har haft varsitt stort möte med tillhörande utställningar. Om det presenterades nåt nytt som inte visades på CSUN får vi återkomma till. 

Här på sidan experimenteras lite med reklambanners och hur och var de skall placeras. Vi kommer också under hösten försöka pimpa utseendet lite också för att kanske få till lite trevligare layout och bättre färger. 

Publicerat den
Kategoriserat som allmänt