Microsoft word på iPad verkar tillgänglig

Nyligen släppte Microsoft en del av sina office program för iPad. Word, excell och powerpoint finns nu och sedan tidigare fanns onenote.

Jag har snabbt kikat på word och det ser lovande ut. Det gick aldeles utmärkt att öppna och läsa dokument från Microsoft onedrive, tidigare skydrive. Det tog visserligen en väldigt lång tid att få fram filerna från one drive men det kan å andra sidan bero på att det ligger rätt mycket där hos mig. 

Att läsa dokumentet jag öppnade var inget problem. Sätt vo fokus i texten och dubbeltryck så får du fram de vanliga möjligheterna att navigera, rad, ord och tecken. Har inte provat om t ex rubrik fungerar då just det dokumentet jag provade inte hade sådan formatering.

För att nyttja word helt och hållet måste man prenumerera på office 365 och där finns olika varianter av prenumerationer. Den billigaste ligger på strax under 900 kr per år. 

Så kör du office 365 på datorn och vill ha dina dokument på din iPad verkar det fungera bra med voice over. 

Som sagt, prenumeration behövs och jag har inte office 365 så jag kunde inte prova fullt ut att redigera dokument men läsa gick bra.

Här tänds ialla fall en liten gnista hopp om Microsoft och att office en dag blir tillgängligt med skärmläsare på mac också.

Uppdateringar Mars 2014- Flyttat och mer Android på sidan

Saker förändras i livet.

Jag har nu fått ett nytt heltidsjobb på ny ort så det innebär att jag nu flyttat mitt pick och pack till Göteborg.

Detta skall inte påverka uppdateringarna på bloggen något nämnvärt förutom nu i början till jag fått allt på plats på nya bostaden.

Det har framkommit önskemål om mer information och artiklar kring Android och därför har jag nöjet att meddela att Robin Pettersson nu finns med i gänget här kring sidan och han är en riktig android fan boy. Ser fram emot hans artiklar. Han har tidigare skrivit här men nu är han en del av skribenterna.

Vi skall ju också självklart hålla ett vakande öra mot CSUN mässan borta i USA som går av stapeln nu i mars. Där kan det dyka upp intressanta nyheter. 

Ios 7.1:

I dagarna släppte Apple Ios 7.1 för iPhone, iPad och iPod touch. En hel del buggfixar och jag tycker mig kunna känna en viss justering av prestandan i systemet. Nu säger också svenska rösten när man bokstaverar och det är en stor bokstav. Dubbel sägningen av ”skärmen låst” är borta. Lösenkodsalternativet i inställningarna är nu flyttat från inställningar/allmänt till direkt under inställningar. Känns som bluetooth tangentbord som inte är Apples verkar fungera bättre, åtminstånne mitt Microsoft wedge mot min ipad mini. 

Rapporter finns dock att appen Legimus har problem med ios 7.1 och slutar spela boken när skärmen låses. 

Mobilt Bank id:

Mobilt bank id har gåt igenom två uppdateringar på kort tid. Den ena av dessa gjorde appen näst intill oanvändbar för voice over användare. Detta är nu fixat i senaste versionen. 

Pronto!

Anteckningshjälpmedlet Pronto har nu fått en ny mjukvaruversion. I denna finns nu stöd för dropbox, sökning i wikipedia, översättningsverktyg, förbättrad epostklient mm. Kontakta Insyn för mer information om denna uppgradering. Denna mjukvara går att installera på Pronto 18 v3 och pronto 40.

Pronto qs som var versionen utan punktdisplay och som hade vanligt tangentbord och endast tal är nedlaggd sedan förra året. Nu finns bara Pronto 18 och 40 som har punktdisplay och punktinmatning.

Podcast från tbteknik:

Podcasten har inte alls fått den kärlek den förtjänar. Det har helt enkelt inte funnits tid och intressanta saker att göra podcast om just nu. Det ligger en som skall redigeras om fejan för alla och den kommer ut inom kort. Efter den har vi inget på lager. 

Känner ni som läser att ni har ideer om något att göra podcast om eller har egna inslag som skulle kunna passa, skicka då mail och berätta så kanske vi kan göra några flera poddar att publicera. Annars kommer podcasten läggas ned under våren och vi kommer då endast ägna oss åt textinformation på sidan.

Önskar nu trevlig vår för nu twittrar fåglarna och solen värmer gott.

Publicerat den
Kategoriserat som allmänt