Sonos musiksystem nu helt tillgängligt på ios och android

Sonos är ett väldigt populärt musiksystem som kan konfigureras efter tycke och smak med olika enheter. Det går spela musik från egeet bibliotek, spotify, google music, webbradio och mycket mer. Deras appar för ios och android har varit ganska dåliga vad det gäller använding med skärmläsare. Speciellt på android där inga objekt över huvudtaget haft etiketter mm. Efter senaste uppdateringen är apparna numera helt igenom tillgängliga med voice over på ios och med talkback på android. På ios fungerar allt som det skall, voice over läser alla objekt och all information. Det verkar inte vara några problem så långt jag kört systemet. På android är det lika dant förutom en knapp som inte har etikett på sig och det är för att söka musik i systemet, annars fungerar det fint även där. 

Med det nya utseendet så fick vi allt tillgängligt däremot tycker jag själva layouten och användandet blev lite krångligare på vissa ställen i appen men det är mest små saker som man nog lär sig hur de funkar.

Så nu är Sonos helt användbart med android och ios men däremot mac versionen är fortfarande oanvändbar med voice over och windows versionen har jag inte i skrivande stund tittat något på.

Kul ialla fall att Sonos till slut lyssnade på användarna och fixade till sina appar!

Läs mer om Sonos och deras olika enheter på www.sonos.com och på Hifiklubben.se.