Utbildningsfilmer för skärmläsaren voice over på iphone.

Nu finns det några utbildningsfilmer för skärmläsaren voice over på iphone. Jag var med och tog fram dessa tillsammans med Förvaltningen för kulturutveckling här i Västra götalandsregionen. Dessa filmer finns nu på en lärplattform som heter Digiteket.

Här nedan kommer direktlänkar till De olika filmerna.

1. Grundinställningar smartphone

2. Översikt hjälpmedel, voice over.

3. Appbibliotek och Siri.

4. Apptips.

5. Legimus med voice over.

1 kommentar

  1. Vilket oerhört bra initiativ av dig och kulturförvaltningen! Hoppas det blir fler och att klippen sprids. Ett tillägg till obligatoriska grundinställningar har jag: Slå på Lås rotering i kontrollcenter. För att komma till kontrollcenter, Peka på statusraden och dra sedan med tre fingrar nerifrån och upp), svep höger tills du kommer till Lås rotering. Dubbeltryck och se till att VoiceOver säger ”På”. Kan hända är det påslaget om man har VoiceOver på under installationen.

Kommentarer är stängda.