Spärra reklamsamtal till din mobil

Ja, ialla fall nästa. Visst är det irriterande när någon försäljare eller annan marknadsförare ringer din mobil. I dagsläget kan du inte spärra mobilen via Nix registret. Men det finns en liten genväg. På sidan www.vemringde.se kan man ladda hem ett kontaktkort och lägga i sin mobil. Detta kontaktkort innehåller flera hundra telefonnummer till olika marknadsföringsföretag och insamlingar. När någon ringer dig från dessa nummer visas texten ”blockerad av vemringde.se”. Du kan också välja att ändra till en helt annan ringsignal för just denna kontakt för att inte behöva rota i fickan direkt när det ringer. I vissa telefoner kan man välja tyst ringsignal för just en specifik kontakt och det kan man ju välja här.

Detta fungerar på i stort sett alla telefoner. Jag har det i en iPhone, en nokia e66 och en htc s740 med bra resultat.

2 kommentarer

  1. Hej o tack för ett bra inlägg! Vill bara tipsa om att det till iphone o android finns appar. Androidappen visar dessutom vem som ringer, även om det inte är en försäljare.

    Mvh

    Carl-Fredrik Herö,
    vemringde.se

  2. Ja, det stämmer. Såg appen nu för iPhone. Hur kunde jag missa den? 🙂 Finns i appstore, sök på vemringde.se så dyker den upp.

Kommentarer är stängda.