Thunderbird – en bra och tillgänglig ersättare för windows live mail

För er som kör windows 7 har ni säkert upptäckt att outlook express är borta och ersatt med windows live mail. Detta ställer till en del bekymmer för den som använder skärmläsare då live mail inte är helt tillgängligt med skärmläsare. Problemen består bl a att listor inte går att navigera i och att man ibland inte kan läsa mail.

Lösningen kan då vara att ersätta live mail med Mozilla Thunderbird istället. Med några få inställningar att ändra blir detta program riktigt trevligt att köra. Det klarar både imap och pop3 som är de vanligaste protokollen för e-post. Kommandona är ungefär de samma som i gamla outlook express. Ctrl+n för nytt mail, ctrl+r för svara osv.

Jag ändrade också visningen att öppna fönster istället för ny flik när jag öppnar ett mail, då gick det bättre hantera det.

Thunderbird kan du hämta här.

%d bloggare gillar detta: