TBTeknik önskar gott nytt år!

TBTeknik önskar gott nytt år och ser framåt mot 2011 som ett nytt intressant teknikår för oss synskadade.

2010 har gett oss många möjligheter. Fler och fler av Apples prylar är tillgängliga samt att skärmläsarna för symbianmobiler utvecklas framåt även om symbian känns som det helt tappat styrfarten. Bland bärbara saker har väl ingen missat Apples iPad och även den har inbyggd anpassning för synskadade liksom iPhone 4 och iPod touch som alla kom i år. iPhone 3gs var den första utav iPhone modellerna med skärmläsaren inbyggd i systemet och efter den kom det flera andra prylar såsom iPad, iPod touch och appleTV. Ser fram emot mac osx 7 Lion som skall komma till sommaren 2011. Hoppas Apple fortfarande har kvar tanken med tillgänglighet som de infört under de tidigare osx versionerna. Jag glömde ju säga att många av musikspelarna i iPod serien också har inbyggd tillgänglighet.

I windowsvärlden har nu alla stora kända skärmläsare helt stöd för windows 7, både 32 och 64 bitar samt office 2010. Vad jag hoppas av 2011 är att Microsoft tar och skärper upp sig lite vad gäller tillgänglighet. De flesta program i windows live serien är mer eller mindre otillgängliga idag. Det finns bra ersättare till t ex windows live mail, har skrivit om att thunderbird är en bra ersättare.

Vad gäller telefoner och andra mobila plattformar får vi hoppas att även android blir tillgängligt för oss. Vore ju skoj om det blev lite mer att välja på än iPhone, symbian och gamla windows mobile.

Den som lever får se vad 2011 bjuder på. Gott nytt år!!