Några ytterligare nyheter för voice over i ios 4.3

Den 10 mars släppte Apple ios 4.3. Något tidigare än utlovat och det gjorde ju inget.

Bortsett från de Ändringar jag skrev om här inför släppet kan dessa nya ändringar läggas till.

Kommandot för att gå högst upp respektive längst ner på en sida är nu kort tryck med fyra fingrar vid övre kanten respektive nedre kanten på skärmen istället för att svepa uppåt och nedåt med fyra fingrar. Personligen gillar jag inte denna nya variant då jag tycker det är svårt träffa rätt med det nya kommandot.

Vet inte om det var meningen eller om det bara blev så men numera säger inte min iPhone ”iPhone stängs av” när man stänger av den. Verkar gälla alla ios enheter. Tja, är väl detsamma, man vet ju att man stänger av så det kanske är okej med att den inte säger det.

På iPad kan man nu välja om knappen ovanför volymkontrollen skall vara för att välja tyst läge eller låsa orientationen när man vrider enheten. Är ingen voice over fix men bra ändå.

Buggen att bokstäver och vissa ord klipps av om talhastigheten höjs över 70 % är fortfarande kvar. Tycker så många som möjligt skall skriva till accessibility@apple.com och påtala detta så de ser att det verkligen är en bug som måste prioriteras.

Annars är jag i övrigt helt nöjd med denna uppdatering. Safari är en aning rappare och V O verkar hänga med bättre när sidor uppdateras.

3 svar på ”Några ytterligare nyheter för voice over i ios 4.3”

  1. Jag tycker nästan tvärtom där, dvs att klick med fyra fingrar är lättare att få till än svepningen. Däremot stör jag mig på nya buggen i Kalendern när man använder månadsvyn vilket jag brukar göra. VO läser inte om det finns en aktivitet inlagd på ett visst datum, men om man har 2 aktiviteter samma dag så annonserar VO detta korrekt. Märkligt… Testa gärna på iPad någon för jag har för mig jag läste att dettat fungerade bra på paddan.

  2. Ja, järnpiller! Du har rätt i detta. Använder mest kalendern på datorn så den buggen hade jag helt missat. Frågan är om det är en v o bugg eller om det inte visas alls.

    1. Det visas som en liten prick under själva datumet. Samma markering oavsett om man har en aktivitet inlagd eller flera. Tidigare var markeringen i ena hörnet av själva rutan där datumet står. Märkligt detta som sagt.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: