Test: Boxwave buddycase, skal med tangentbord för iPhone 4

Jag har testat ett skal för iPhone 4 som förutom att skydda din iPhone även har ett inbyggt bluetoothtangentbord. Låter ju jättebra men hur fungerar det?

Skalet skyddar baksidan på din iPhone. Vill du skydda framsidan så rekommenderas någon typ av displayskydd som finns i otaliga utföranden och prisklasser.

IPhonen passar perfekt i detta skal, inget problem med passformen och det är lätt att sätta dit. Skalet har en greppvänlig yta så det känns stadigt att hålla i. Kvalitén i övrigt är helt okej men inte helt perfekt. Mekanismen för att dra ut och skjuta in tangentbordet känns något lite vinglig men fungerar bra. Tangentbordet ville gärna skjutas lite åt sidan om man har sin iPhone i fickan så lite mer låsning i hopfällt läge hade varit önskvärt.

Knapparna är hyffsat tydliga och har bra märkning på f och j så man lätt kan orientera sig. Visst, någon fingersättning som på vanligt stort tangentbord kan det ju inte bli tal om på ett sådant här litet men man får ialla fall ett hum om var fingret är. Knapparna ger distingt svar när man trycker på dem. Mellanslaget kräver nästan att man trycker på sidan och inte mitt på tangenten för att det skall bli bra.

Att skriva går bra även om det tar lite tid innan man blir van. Jag är faktiskt snabbare på skärmtangentbordet på iPhone men det har jag ju å andra sidan övat på i snart två år. När man skriver händer det att man ibland får dubbla tecken eller kommandon. Kanske beror på lite svag mekanik i knapparna men det var något jag lade märke till. Kan även se det problemet när man googlar runt lite om tangentbordet.

Det finns heller inte svenska tecken på tangenterna utan man får krångla med fn tangenten plus andra bokstäver för att få å, ä och ö. Snabel A @ finns heller inte med om man väljer svenskt tangentbord i iPhonen. Då får man lägga till engelskt och växla mellan dessa. Mycket dåligt och krångligt.

Över lag fungerar tangentbordet bra och passformen är perfekt. Om man skall säga något om skalet så borde man fasat av lite grann vid knapparna för volymen på iPhone, det är lite svårt komma åt dem då skalet är rätt tjockt på sidorna.

Priset för denna produkt är på tok för högt. Ok, du får ett tangentbord plus skal men med dom tillkortakommanden som produkten har är den aldeles för dyr. Priset på Apples egna tangentbord är 695 kr, klart då får man ett större och klumpigare tangentbord men å andra sidan man får full styrning av voice over samt lättare skriva längre texter.

Fördelar:

Passar bra på iPhone 4

Lätt para ihop med bluetooth

Bra greppvänlighet även om tangentbordet borde låsas lite bättre i hopfällt läge

standard USB kabel för laddning

Tangentbordet är bra taktilt och lätt känna med bra märkning på f och j

Nackdelar:

Inga svenska tecken på tangenterna

inget @ i svenskt tangentbordsläge i iPhone

Ofta dubbla tecken när man skriver

Priset

Tangentbordet sälj av LVI.

1 kommentar

  1. Hej Tony! Kul att läsa din recension 🙂 Håller med i mycket av det du säger men har själv inte upplevt det där med dubbla tecken på mitt tangentbord. Jag har använt mitt i ett halvår nu och skriver nästan lika fort som jag gör på ett vanligt tangentbord till dator. går verkligen inte att jämföra med skärmtangentbordet så det är nog som med allt hehe träning ger färdighet…

Kommentarer är stängda.