Jawstips #2 – Individuella inställningar för en webbsida

Ibland vill man bara ändra inställningarna i Jaws för just en specifik webbsida men ha de vanliga inställningarna för alla andra sidor. Aftonbladet är en typisk sådan sida där jag alltid ändrar på olika inställningar, bl a sätter jag Jaws till att ignorera flash samt stänger av automatisk siduppdatering.

För att göra inställningar för en specifik webbsida gör du så här:

  • Ladda sidan t ex www.aftonbladet.se
  • när sidan är laddad trycker du jawstangent+skift+v
  • Jaws säger då personliga inställningar och du kan här då göra de önskade inställningarna du vill ha för just den sidan. Använd piltangenterna för att välja alternativ och tryck mellanslag för att ändra.
  • Välj sedan stäng.

Klart. Dessa inställningar laddas då varje gång du besöker en webbplatsen.

%d bloggare gillar detta: