GWConnect – ny tillgänglig skypeklient för windows

Alla som kört skype med skärmläsare vet hur besvärligt det kan vara att navigera detta program, även med alla tänkbara scripts och inställningsfiler för de olika skärmläsare som finns.

GW Micro har helt enkelt gjort en egen version som de kallar GWConnect. Detta är inget script eller inställningsfil för någon skärmläsare utan ett helt fristående program designat för att fungera för synskadade användare.

Utseendet är mycket avskalat och har de funktioner man behöver för skype. Det finns samtal till andra skypeanvändare, skype out, chat och konferenssamtal. Det som inte finns i nuläget är videosamtal.

Programmet fungerar med alla skärmläsare men kör man inte window eyes så får man en liten reklamruta när man startar programmet. Meddelanden kan om t ex kontakters status och chatmeddelanden kan läsas med valfri sapi 5 talsyntes. Kortkommandon för att svara och lägga på är samma som i det vanliga skypeprogrammet, dvs alt+pgup för att svara och alt+pgdn för att lägga på. Dessa kan ändras efter eget tycke.

GWConnect är gratis att hämta från GW micros hemsida. Installationen är enkel och när programmet väl är installerat anger man sina inloggningsuppgifter och sen är det bara prata på.

Läs mer och hämta GwConnect här från GW Micro

 Uppdaterat:

Programmet hette tidigare GWSkype men man blev tvungen ändra namnet.

%d bloggare gillar detta: