Mobil plånbok

Nu pratas det en hel del om att använda mobilen som plånbok och sköta små inköp som sms biljetter och andra mindre poster. Sms biljetter är ju vardagsmat i de flesta trafikbolag och även på vissa ställen får man betala med sms för att gå på toa. Den mobila plånboken skall man då kunna ladda med ett belopp och sedan sköta dessa små inköp via detta på samma vis som med det tidigare sms biljetterna. Även sms röstning på t ex tv-program skall också gå via mobila plånboken. Från 31 mars skall det vara helt genomfört om jag förstår det hela rätt. Telia har en sådan tjänst och den är kopplad till en app för din iPhone. När man startar appen får man först skapa ett konto för sin mobila plånbok om man inte redan har det. Detta var inget svårt alls, bara följa stegen som visas. När det är klart får man gå till sidan planbok.telia.se och fortsätta registreringen där. Inte heller det stötte på några besvär. Sen var det bara ladda med pengar. På hemsidan valde jag insättning och valde mitt visa kort och satte in en mindre summa för att testa. Uppgifterna för kortet kan sparas för senare bruk. Det gör det enklare att fylla på med mer pengar. Klart och nu skall det bara vara shoppa loss.

Både appen för iPhone och hemsidan fungerade mycket bra för mig. Inga problem med skärmläsaren varesig i telefonen eller datorn. Voice over i iPhonen tolkar visserligen några av knapparna som flikar istället men att registrera sig och använda appen sen är inget problem.

Har inte testat andra operatörers appar eller websidor då jag inte är kund där. Ni som testat får gärna kommentera hur det fungerar på andra plattformar och operatörer. De stora operatörerna har gott ihop i detta med mobil plånbok och det verkar ju klokt istället för att varje operatör skall ha sitt system. Så skulle jag byta från telia till Tre så följer plånboken med.

Information om telias plånbok hittar du här

Här är en artikel från mobil.se om mobila plånböcker

2 svar på ”Mobil plånbok”

  1. Värre scam får man leta efter …

    Vi skall sätta in pengar på ett räntefritt konto och sedan betala % på alla transaktioner.

    Dessutom vill de att vi kopplar vårt kontokort till ytterligare ett ställe som kan hackas.

    Ny fy fan.

  2. Kan hålla med. Det jag vill visa med denna text är att programmet fungerar för synskadade användare. Sen kan man lägga andra värderingar i att tvinga över användare från vanliga sms betalningar till denna teknik.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: