Daisy reader 2 ett rejält magplask

En ny version av appen Daisy reader har kommit. Daisy reader gör det möjligt att läsa talböcker direkt från tal- och punktskriftsbiblioteket i din iPhone.

Denna nya version är totalt magplask. Felen som rapporterats redan i förra versionen kvarstår och nya har introducerats. Helt klart är att Storytel som gör appen helt missuppfattat vad det var dom skulle göra och vem som skulle använda det. Jag tror man helt enkelt utgått från sin egen app för ljudböcker och byggt något som man tror är rätt för daisy, och det är det inte. Storytel har gjort ett flertal stora missar i denna app:

  • Bokhyllan fungerar fortfarande inte med voice over
  • Det går inte att navigera i daisyboken på ett enkelt sätt. Saknas t ex möjlighet byta nivåer i boken och knapparna för framåt och bakåt ”spolar” bara framåt och bakåt i boken.
  • Problemet med att kapitel kommer i slumpvis ordning är inte åtgärdat.
  • Böcker går ej ställa in för offline-läge med voice over.
  • Appen är väldigt långsam och svarar inte alltid på kommandon

Ja det var några av de problem som jag och flertalet andra har hittat. Dags för TPB att bryta upp med Storytel och välja en utvecklare som kan Daisy och tillgänglighet. Varför inte ett samarbete med folket bakom appen Read2go som har fungerat riktigt bra även med svenska böcker.

Trist att den nya appen inte alls uppfyller det man förväntar sig. Trots alla enkäter och alla synpunkter som användare skickat in så skjuter man totalt förbi målet.