Spotify nu för iPad – Och nästan tillgängligt

Nu finns Spotify i en ny version för ios. Det nya är den nya iPad appen. Nu slipper man köra en uppförstorad iPhone version. Appen fungerar mycket bra och spelar snällt både i iPaden själv och via airplay. Med Voice over fungerar appen förvånansvärt bra. Så här vid första körningen verkar de flesta delar av appen tillgängliga, till och med fliken What’s new som inte fungerat i iPhone versionen. Några få problem har jag dock stött på men appen är helt användbar om man tar sig tid och kikar i lugn och ro på den. Här är vad jag funnit som är lite svårt att få ordning på med voice oer så här långt.

  • * Om man söker musik eller visar what’s new fliken visas resultaten i en vy där om man visar album får varje album bredvid varandra från vänster till höger och Voice over läser då först en rad med albumnamn och nästa rad blir med artisten som hör till respektive album. Detta gör det lite svårt att koppla en artist till ett album om det nu inte är samma artist man söker förståss. Detta går leva med men hade varit enklare med en vanlig listvy. 
  • * Om man dubbeltrycker på ett album kommer låtarna upp på höger sida om man kör i landskapsläge, Dock väldigt långt ner så hela låtlistan får inte plats. Så man får söka lite med fingret till man finner den.
  • * Etiketterna på knapparna har ibland lite udda namn men går förstå. 
  • * Har ännu inte fått fram kontrollerna för att skapa spellista mm från ett album eller andra sökträffar man just spelar. Men det är ju också lite knökigt i iPhoneversionen.

Överlag fungerar appen bra om man är medveten om ovan nämnda små bekymmer i interfacet. Appen tyckte jag fungerade bäst med Voice over i landskapsläge alltså hålla iPaden liggande. I stående läge fick jag inte fram låtarna i t ex spellistor.

Så ladda ner och rocka på!

%d bloggare gillar detta: