Vad jag önskar för förändringar på kommande iPHone

Det ryktas ju om en ny iPhone i höst, om den nu kommer heta iPhone 5 eller nåt i den stilen. Jag har en liten lista på förändringar av utseendet på den. IPhone har ju i stort sett sett likadan ut hela vägen från den första fram till 4s med lite skillnad i form och material, men hemknapp, volym, ström/vilaknappen och ljud/ljudlösknappen har ju alltid varit där. Dags för att ändra lite nu.

Här är mina önskemål:

  • Ta bort hemknappen. Den ville inte ens Steve Jobs ha där om jag minns rätt. Och jag tycker den gjort sitt. Efter att ha lekt med en Samsung Galaxy Nexus kan jag bara säga att en hemknapp som touchknapp funkar lika bra. Dessutom slipper man att den fysiska hemknappen slutar fungera eller blir glapp vilket de blir efter ett tags användande. Jag får både dubbel och trippeltryck när jag endast vill ha ett. Så den har gjort sitt.
  • Ljud/ljudlösknappen. Den borde aldrig varit där från början. Hur många har svurit v och förbannelse över att missat samtal bara för att den där eländiga knappen bytt läge i fickan eller väskan. Detta kan lätt läggas på låsskärmen istället.
  • Högtalare och mikrofon. Dessa sitter ju igentligen inte felplacerade men man borde kunnat designa lite annorlunda så man inte kunde täppa till dessa så lätt med en tumme eller annat finger. 
  • Dockningskontakten. Ja, det är ju en gammal standard som nog blir väldigt svår att ta bort med tanke på alla otaliga tillbehör som finns för musik och laddning mm. Men önskvärt vore en vanlig standard micro-usb kontakt så man kan ladda även om man glömt kabeln nånstans. 

Ja, dessa är mina önskemål om nästa iPhone men jag tror tyvärr Apple kommer hålla kvar vid denna fem-knapps design och dockkontakten. Större skärm ryktas det mer om och det kanske är bra men då blir ju enheten större och det tror jag kommer kännas klumpigare att hålla i. Samsung Galaxy Nexus är aldeles för stor för mina händer och blir iPhone skärmen i den storleken kommer den blir för stor för de flesta tror jag. Dagens form är nästan på gränsen att vara för klumpig men det fungerar. 

Så vi får se i höst om det kommer en ny modell och om den har något som verkligen motiverar ett nyköp. 4S hade i mitt tycke inget att komma med. Den som väntar får se.

2 kommentarer

  1. Tack för en intressant blogg. Ska man ta bort homeknappen måste det ju gå att sätta på och stänga av Voiceover med en annan taktil knapp istället eller möjligen med en enkel gest såsom knacka med tre fingrar eller liknande.

  2. På android gör man en gest genom att rita en rektangel för att starta skärmläsaren så nåt liknande borde ju kunna göras på ios om hemknappen försvinner.

Kommentarer är stängda.