Tips: Talande febertermometer

Detta tips är om en febertermometer som man sätter mot pannan och får sedan veta resultatet med engelsk röst. Rösten är frånkopplingsbar om man inte vill ha den. 

Denna produkt säljs av Clas Ohlson men finns kanske på fler ställen. Priset är 299 kr så det är ju helt klart överkomligt.  Någon som provat den och kan säga hur den fungerar för synskadade får gärna kommentera här.

Länk till febertermometern hos Clas Ohlson

4 kommentarer

  1. Men hu, då måste man ju köpa den där termometern då, och jag som just beställt den där tissot-klockan idag. Jag blir ju ruinerad.

  2. En liten varning bara. termometrar som man sätter på pannan för att den ska kunna kolla febern fungerar väldigt dåligt, är svårplacerade och ofullständiga i sin mätning. Vi har en med digitala siffror som fungerar jättedåligt.

  3. Kan rapportera att den verkar fungera alldeles utmärkt. Talet är påslaget från början och kan stängas av i menyn om man inte vill ha det. Det finns bara tre knappar på den, en för att mäta temperatur, en för att spara i minne och ändra funktioner och en på framsidan för att repetera det talade. Som Christina skrev verkar dock inte pann-mätningen så särskilt tillförlitlig, men eftersom man även kan mäta i örat så blir det ju mycket bättre och då ger den vad jag kan bedöma korrekta mätvärden, de är i alla fall rimliga. 🙂 Ska skriva mer utförligt i min blogg i ämnet.

Kommentarer är stängda.