Ny inspelare utan kompromisser

Olympus har släppt en ny inspelare.

I förra månaden kom Olympus ut med en ny digital inspelare, tja egentligen är det två men jag fokuserar här på den dyraste av dem, Olympus LS14. Finessmässigt verkar den vara likvärdig med LS-100 men somliga saker har förbättrats. Mer har gjorts talande med hjälp av Voice Guidance, en finess som har funnits i varierande skepnader i flera av Olympus produkter. I LS-14 har så gott som allt utom systeminformation, minnesinformation och datum/tidsfunktionen blivit åtkomligt även för synskadade. En ny intressant finess är den så kallade ”smart recording”-funktionen som låter dig spela in med optimal volym utan att inspelaren överstyrs. Detta görs genom att inspelaren ställer volymen efter det högsta ljudet under en inspelning och detta kan göras under 10, 30, 60 sekunder samt ändlöst, dvs du talar om när inspelaren ska sluta kalibrera och börja spela in. Andra intressanta funktioner som finns är delvis radering av filer, ”pre recording” (LS-14 lagrar 2 sekunder av inkommande ljud i en buffert och när du spelar in, får du med 2 sekunder innan du tryckte på inspelningsknappen.) och andra godbitar. Varken ljudet eller tillgängligheten har man kompromissat med, vilket är mycket bra och lovvärt.

Det som började på allvar med LS-100 har alltså fortsatts i LS-14.

Jag har tyvärr inte själv haft möjlighet att klappa denna spelare då den i skrivande stund inte tycks finnas i Sverige, men den lär komma och då får vi se om jag kan lägga vantarna på den.

Infon har jag tagit från en recension som gjorts av Neal Ewers. Vill ni lyssna själva så finns recentionen här.

%d bloggare gillar detta: