Windows live messenger tjänsten läggs ner

Microsoft meddelar att man kommer stänga ner Windows live chat-tjänsten 15 mars 2013. Det innebär att det populära chat-protokollet kommer sluta fungera då. Microsoft köpte Skype för en tid sedan och har nu integrerat det i windows 8 samt windows phone 8. Så den naturliga vägen är att locka över de användare som använder windows live chatten, också kallad msn, att gå över till Skype för både textchat, videosamtal samt röstsamtal. 

För synskadade innebär det att Skype kommer bli den huvudsakliga programvaran för att chatta och prata med kompisar. Skype är helt okej vad gäller tillgänglighet i windows med hjälp av lite scriptfiler samt även med programmet GWConnect. I mac världen är skype helt användbart och lika så på Ios och android.

Personligen kommer jag inte sakna windows live eller msn då de flesta kontakter numera finns på facebook och även facebook och chatten där går koppla ihop med skype. 

Så ni som kör windows messenger och windows live messenger, det är nu dags att börja titta på Skype om ni inte redan finns där. Glöm inte att bjuda in era vänner ni har på msn till Skype. 

Jag håller en tumme att Microsoft inte petar i Skype så den liksom live messenger blir otillgänglig. Men som det ser ut nu fungerar det bra. 

Läs mitt inlägg om GWConnect här

%d bloggare gillar detta: