Lite uppdateringar februari 2013

Nu är det dags för en liten summering igen över vad som händer inom teknikvärlden. Bi börjar på denna webbplats.

Ny sektion – Android

För drygt en månad sen har en Nexus 7 flyttat in här och detta innebär att vi har lättare att bevaka vad som händer med Android och tillgägnlighet. En ny sektion finns redan om Hjälpmedel och android och en ytterligare sektion med apptips kommer snart upp. 

Freedom Scientific har inte bara släppt jaws 14 på svenska utan även uppdaterat sitt förstoringprogram Magic. En 80 teckens punktdisplay i deras populära focus serie har också presenterats. 

Windows 8 har nu varit ute ett tag och hjälpmedelstillverkarna håller för fullt på anpassa sina produkter.

Jaws v14 skall fungera med windows 8.

zoomtext kommer anpassas under årets första kvartal.

Supernova kommer stödja windows 8 senare i år. 

På Applefronten har iOs 6.1 släppts för iPhone, iPad och iPod touch. Några buggar har nu fixats bl a en ljudbugg som gjorde det problematiskt i vissa spel med voice over. Några problem med voice overs fokus är också fixade.

Svt har nu släppt sina kanaler live på svt play. Det innebär att du kan kika på svts alla kanaler på dator, telefon och surfplatta. Detta fungerar dock bara inom Sverige. Lite problem dock med att få igång det om man använder skärmläsare och vill spela upp live tv. Men får man väl igång det fungerar det bra. På iPhone och iPad flyter det fint men på Nexus 7 så hackar det betänkligt. Kan nog bero på att Nexus 7 kör 2,4 ghz trådlöst band medan iphonen och iPaden kör 5ghz vilket gör att de har mindre problem med störningar på de trådlösa kanalerna.

1 kommentar

  1. Finns det några handfasta tips för att få igång webbkanalerna på svt Play? Jag kan visserligen lika väl använda iPhone, men det vore lite kul om det gick att få igång det. Jag lyckas inte.

Kommentarer är stängda.