Uppdatering av spotify för iPHone är en nedgradering

Den senaste uppdateringen av spotify för iPhone är en rejäl nedgradering 

, åtminstånne för voice over användare. 

Man har nu valt att helt slopa knappraden längst ner på skärmen där man kunde välja playlist, search mm. Istället har man nu skapat en slags popup meny som man skall trycka på för att få fram dessa val. Problemet är att voice over hela tiden ser den här menyn oavsett om den är framme eller ej så man faktiskt inte vet om menyn är aktiv eller ej. För man fingret över skärmen så kan man se om menyn är framme eller ej men sveper man med de vanliga kommandona så visas menyn hela tiden. Detta med menyer som lägger sig över sidan när man trycker på dom kommer i fler och fler program och är ett elände för voice over. Om denna trend fortsätter i allt fler appar kommer tillgängligheten i ios att bli mycket sämre. Spotify för android har precis samma problem med navigeringen med denna typ av meny. 

Jag avråder att uppgradera till nya spotify så länge. Att dom fixar detta är knappast troligt med tanke på deras totala ointresse att göra programmen tillgängliga för oss. 

3 kommentarer

  1. Hej

    Jag läser offta den här bloggen.
    Jag är 22 år och gravt synskadad. Jag använder Voiceover på min Iphone och är väldigt intreserad av detta.
    Jag är rätt kunnig om området om jag får säga det själv.

    Jag tänkte höra om du vill att jag skriver lite inlägg om Iphone i almännhet och Woiceover och dess tillgänglighet och appar mm i synnerhet?

    MVH/Kaveh

  2. Det är naturligtvis ett stort problem om man inte kan avgöra om en meny är utfäld eller inte. Jag har dock inte upplevt detta som ett problem med den uppdaterade Spotify appen. Jag kan utan problem fälla ut och fälla ihop den på telefonen utan att menyn stökar till det.. Med allt detta sagt så får jag altid en liten skräck-ilning i magen eftersom deras fullständiga omedvetenhet rörande tillgänglighet skulle kunna få dem att förstöra appen helt och hållet för Voice Over användare. att det fungerar nu beror enligt mig på en lycklig slump och inte på något genomtänkt arbete.

Kommentarer är stängda.