Google keep en anteckningstjänst för Android

Google har nyligen lanserat en anteckningstjänst kallad Google Keep. Här kan man skapa anteckningar, som sedan lagras på Googles lagringstjänst, Google Drive. Anteckningarna går då att komma åt från både mobila enheter och från en webbsida.

I skrivande stund fungerar tjänsten endast på Andoid 4. Ingen iPhone eller Windows Phone-app finns än så länge men förhoppningsvis dyker även det upp i framtiden. Det går däremot att logga in sig på tjänsten via en webbläsare och skapa och läsa anteckningar den vägen.

När man startar appen hamnar man först i anteckningslistan. Här listas alla ens anteckningar i ett rutmönster med något som kan liknas med Post-it-lappar. Eller, om man så önskar, kan man ändra visningen så att anteckningarna listas uppifrån och ner. Precis ovanför listan med anteckningar finns val för att skapa en anteckning, en lista, en inspelning eller ett foto. Om man väljer lista så skapas kryssrutor som man kan bocka i och ur som man vill, smidigt för t.ex inköpslistor.

När jag testar appen så kan jag konstatera att Talkback läser den riktigt bra. Knappar och skrivfält läses upp med etiketter och även kryssrutor läses korrekt. En mycket användbar app.