Apptips android: Spotimote, fjärrkontroll för spotify

Spotimote är en app för Android som fungerar som en fjärrkontroll för Spotify. Du installerar ett program på datorn (Spotimote Server), samt appen i telefonen eller surfplattan (Spotimote klient). Sedan kan du styra musikuppspelningen på datorn med hjälp av telefonen. Det går att spola, söka på musik, stjärnmärka låtar, skapa spellistor som lagras i själva appen, lägga till och komma åt spellistor (kräver dock Premiumkonto) m.m.

Appen fungerar helt okej med Talkback. Det går att ta sig fram i spellistor, menyer etc, men det finns en hel del onamngivna knappar. Men appen är helt klart användbar.

Spotimote-appen finns att ladda ner på Google Play, dels som en gratisversion med lite reklam i och dels en betalversion som är reklamfri. Spotimote-servern som installeras i datorn är helt gratis och kan laddas ner från följande länk: http://www.evolu-on.com/ 

Bäst resultat får man med spotify premium men det är inget krav. Har man inte premium kommer de spellistor man gjort i datorns program läggas i mappen favoriter istället för enskilda spellistor i spotimote. 

Skrivet av Robin Pettersson