Google music, tjänsten iTunes borde varit.

Google har släppt sin musiktjänst google music i Sverige. Tjänsten fungerar så att man dels har sin egen musik på enheten samt att man kan prenumerera på all musik i hela deras butik på samma vis som spotify fungerar. När du funnit din favoritartist lägger du helt enkelt bara till det i ditt bibliotek och så dyker det upp precis som om du hade haft musiken på din enhet. Vill du sedan köpa musiken kan du lätt göra detta. 

Utbudet i Google music är långt ifrån samma mängd som spotify har men jag gissar att om denna tjänst tar fart och blir populär så kommer det läggas till mer musik. 

Här får tjänster som itunes passa sig lite tror jag. I itunes kan du enbart lyssna på den musik du själv äger och kopierat mellan enheter och sedan kan du köpa musik i butiken. Itunes butiken har långt mer musik än google music så hade Apple gjort samma typ av prenumerationstjänst så hade vi haft två bra konkurrenter till spotify och Wimp.

Fördelar med Google play:

Du kan spela allt i butiken med en prenumeration, enkelt att köpa musik du vill ha själv. Integrerat i Bla Sonos musiksystem och kanske kan det komma i de olika mediaspelarna för dator i framtiden. Vore ju fint med google music i t ex foobar 2000.

Nackdelar:

Otillgängligt på mac och pc samt att ios appen är näst intill oanvändbar. På android är tillgängligheten ok men inte bra.

Jag tycker det är bra med flera aktörer och jag tror att spotify mfl kommer få konkurrens från andra aktörer framöver. Spotify har varit stora och kommer säkert vara stora ett tag till men med deras ointresse av att göra tjänsten tillgänglig så är andra alternativ välkommet. Önskar också att Apple öppnar upp itunes butiken på samma sätt som google music. 

Andra bloggar om: , ,