Apptips iPhone: Fantastical 2 – trevlig kalenderapp för iphone

Tycker du att den inbyggda kalendern i iPhone saknar något? Då kanske Fantastical kan vara något för dig. Appen är helt tillgänglig med voice over och fungerar bra. Vid första blicken kan den verka något rörig men läser man tipsen som finns i hjälpen under inställningarna så får man lite mer koll på den. 

Några finesser:

  • Appen kan visa veckonummer, både på ikonen på hemskärmen samt i månadsvyn för varje vecka.
  • Kalender och påminnelser visas i samma app.
  • Alla kalendrar och påminnelser som du ställt in i ios visas i Fantastical. Fullständig sync med icloud, google mm.
  • Du kan göra en bokning genom att skriva all information på en rad.

Att göra en bokning är busenkelt i denna app, skriv bara t ex Möte Anna 23 jun kl 14:00 så sätter appen upp en bokning åt dig på rätt dag och tid. Vill du sedan justera flera inställningar kan man knacka på Details och ändra efter eget tycke. 

Det finns en dagvy från start men drar man nedåt med tre fringrar (vo gesten för att bläddra sida) så kommer månadsvyn fram. Appen talar om ifall dagen man står på har bokningar och knackar man på en dag med bokningar så visas dom under månadsvyn. 

Appen är tyvärr bara på engelska, men står man ut med det och att man får skriva bokningsraden på engelska så fungerar det jättefint. Vill man göra sin bokning på gamla vanliga sättet att justera tid och datum precis som i ios egen kalender kan man göra det också. 

Priset är 55 kr

Länk till Fantastical 2 i appstore här.

1 kommentar

  1. En annan intressant kalenderapp är Svensk månadskalender.
    Om man använder ”liten vy” räcker det med att peka på en viss dag så läses både namnsdagar och kalenderbokningar upp. Dra åt höger för nästa dag och nästa dags händelser läses.

    Veckonummer visas. Däremot finns ingen synkning med påminnelser. Det går heller inte att göra en bokning genom att skriva in exempelvis tid och datum. Den som däremot har Google kalender kan åstadkomma det genom att lägga http://www.google.com/calendar som ikon på hemskärmen och välja engelska som gränssnittsspråk och sedan välja att vara fortsatt inloggad efter första inloggningen.

    Långt upp till vänster finns två knappar Create och Quick add. Enklast bör vara att leta med fingret, men det går också att använda rotorvalet ”hoppa till nästa knapp” om du har aktiverat att det ska finnas med i dina rotorinställningar.
    Välj Quick add och skriv. Spara sedan.

    Detta fungerar även med datorer och synkas utmärkt till alla anslutna kalenderappar. För quick add, släpp igenom tangenttryckning i skärmläsaren (för jaws, insert+3). Tryck sedan q. För att spara, tryck ctrl+S.

Kommentarer är stängda.