IOS 8.3 släppt

Apple har nu släppt nästa nya version av mjukvaran för iPhone, iPad och iPod touch. Det är nu version 8.3. Om din enhet kör ios 8 kan du uppdatera till denna version.

Den stora nyheten är att assistenten Siri nu är på svenska. Det innebär att du kan ge kommandon till din enhet på svenska och att även svaren är på svenska och tar hänsyn till svenska förhållanden vid sökning som t ex väder och andra sökfunktioner.

Många Voice over buggar är också fixade, framförallt där voice over hängde sig när man använde Safari. Det verkar också vara fixat att söka i appstore där det tidigare inte gick redigera i textfältet.

Enheten i sig som jag testat på verkar fungera fint med ios 8.3, det är en iPhone 5.

Det stora problemet är rösten. En ny version av Alva installerades även innan uppdateringen till ios 8.3 och den låter för bedrövlig. Många uttal är helt fel samt att den lägger till egna uttrycksymboler där det inte skall vara några alls. Detta med rösten hände även på enheter som inte kör 8.3 så den verkar uppdateras ändå. 

Stöd för nya punktdisplayer från Baum är nu tillagt. Vario ultra skall nu fungera med ios 8.3

Inmatningen med punktskrift på skärmen skall ha fått sig en liten uppdatering också.

Vissa problem med Mail appen skall också vara fixade.

På det hela en bra uppdatering förutom då röstkvaliteten som är usel.

Ett svar på ”IOS 8.3 släppt”

  1. Jag har kört Siri rätt tuft och kan konstatera att det fungerar utan problem. Nja, ibland vill den inte förstå då jag ber den om att sänka volymen på ringsignalen. Men öppna appar så som Spotify, Skype och att slå på flygplansläget fungerar. Siri kräver internetanslutning för att fungera så man får slå av flygplansläget manuellt. Jag bad Siri vecka mig 05:15 och det fungerade riktigt bra. Det går också att lära siri sådant som ”ring hem” men då måste man i sin adressbok på etiketten relaterade namn skriva ”Hem” men det har jag ännu inte testat. Jag prövade istället med att säga ”Ring mamma!” men det gick inte alls. Det kan ju vara något fel på etiketten, skall kolla upp det senare. Jag är näjd med Siri, kanske att talet skulle kunna vara något bättre, men nu så kör vi!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: