Lite nyheter i TalkBack

Det har skett lite nyheter i TalkBack för Android på senaste tiden som jag tänkt tipsa om:

  • Enklare navigering: Genom att svepa med ett finger uppåt eller nedåt växlar man numera mellan olika navigeringslägen, istället för att gå radvis uppåt eller nedåt. Navigeringslägena varierar sig lite beroende på var du står, är du på webben till exempel finns saker såsom rubriker, länkar, formulär etc. Sedan finns även standardvalen, tecken, ord, rader etc. Svep uppåt eller  nedåt tills du hittar det navigeringsläge du vill ha och svep sedan vänster eller höger för att gå framåt eller bakåt.
  • Bättre websupport: En del saker har gjorts så att TalkBack är mer stabil och informativ på webben. Numera känns skärmläsaren mer stabil i Chrome. Man får även lite bättre användningstips när man är på webbsidor, numera talar TalkBack om att du är t.ex i en lista, på en knapp etc.

Överlag tycker jag den känns mer stabil och smidig att jobba med. Så har du en Android-enhet kan du gå in i Google Play Butik, gå in i navigeringsmenyn genom att hoppa högst upp på skärmen eller svep med två fingrar från skärmens vänsterkant och välj sedan Mina appar och spel i menyn. Här ser du alla appar som är installerade på enheten. Leta rätt på Google TalkBack i listan (om den inte finns har du redan den senaste versionen) och välj knappen Uppdatera. Du kan också välja knappen Uppdatera alla i applistan så uppdateras allt i ett svep.