Om TBTeknik

TBTeknik startades våren 2010. Jag tycker det finns lite för lite websidor med information om olika prylar och it för synskadade och andra funktionshindrade. Det finns många e-postlistor på e-postlisttjänsten Smartlist men dessa är inte sökbara för vem som helst och även om de vore det så är det mycket jobb söka igenom ett arkiv med e-post. Dessa e-postlistor behandlar allehanda ämnen som rör funktionshindrade så kika gärna in där och anmäl dig på de listor du tycker är intressanta.

Jag kommer försöka samla min kunskap om it, datorer och hemelektronik här på sidan. 

Har du som läsare något bidrag så är du välkommen att höra av dig. Du finner kontaktinformation på kontaktsidan.

 

Lite Historik

 

Jag startade en blogg och podcast 2005 som var mer inriktad på tekniska nyheter inom datorer och andra tillgängliga prylar. Denna blogg och podcast lades ner pga personliga skäl i mitten av 2006.

Efter några år borta från bloggande och hemsidor har jag nu startat på ny kula igen med TBTeknik. Vad detta leder till står skrivet i framtiden men inriktningen är mer åt information, tips och kanske lite guider  istället för rena nyheter.

Hoppas ni skall gilla denna sida.

Kommentarer är välkommna och info om kontakt finner ni på kontaktsidan.

 

Om mig

 

Jag är själv synskadad och har pysslat med datorer sedan 1986. Den första var en ABC806. Denna förskräckligt fula maskin tjänade mig i ca två år.

Sedan 87 blev det PC med MS dos som sedan blev windows runt 96. Då började jag också pilla med skärmläsare för windows. 

2009 började jag intressera mig för mac och hur det fungerar. Läste mycket på olika amerikanska e-postlistor och forum samt podcasts och till slut bestämde jag mig för att prova. Sommaren 2009 beställde jag min macbook. Det ångrar jag inte. Nu kör jag mindre och mindre windows här hemma.

Jag har även pillat lite med linux men där sitter jag inte på några jättestora kunskaper.