Nu finns Vocalizer rösterna för Android

Nu finns rösterna från Vocalizer även för andrloid. Så nu kan du få de svenska rösterna Alva, Oskar och Klara i din androidenhet till det humana priset av 37 kr per röst.

Det går göra många inställningar för rösterna så det är möjligt att få det man vill ha uppläst nästan precis som man själv önskar. 

Tycker de enheter jag provat på svarar betydligt snabbare och verkar blivit piggare med Vocalizerrösterna än med Acapela som tidigare funnits. 

Med tillskottet från Vocalizer så finns nu riktigt många röster att välja på för android.

Sök efter Vocalizer i google play så finner du appen du behöver. I appen sedan köper du de röster du önskar ha i din enhet.

Be my eyes – en app där du kan få hjälp att se saker

Att få hjälp identifiera olika föremål har länge funnits med hjälp av olika appar såsom Omoby, tap tap see, Digit eyes mfl. En ny app som har släppts nyligen tar detta ett steg längre. Be my eyes bygger på att man tar kontakt med en seende person som i sin tur har gått med i detta nätverk och hjälper till att tolka åt den synskadade. I Be my eyes används inte foton utan det hela bygger på en videokonversation så att den som tolkar kan berätta hur du skall rikta kameran för bäst resultat. Den som hjälper till i nätverket gör det friviligt och appen är också gratis i Apple Appstore.

Du som synskadad laddar ner appen och skapar ditt konto där och sedan är du igång. Likaså gör den seende som vill vara med och tolka. 

Detta liknar väldigt mycket tjänsten bildtolken som Polarprint var inblandade i för en 6 – 7 år sedan men som aldrig blev nåt. Detta har större chans tror jag. Dels för att det finns många fler användare världen över samt att det finns möjlighet för fler som kan tolka. Frågan är väl bara hur många svenska seende vi får med i nätverket som kan hjälpa oss svensktalande med tolkning. 

Detta kan ju vara till bra hjälp när man behöver veta när bäst föredatumet på mjölken är eller om det är krossade tomater eller köttsoppa i konservburken. Eller att man kanske blandat ihop två lika tröjor fast de har olika färg. Jag tror på idéen och sskall ladda hem appen och lägga den i min verktygslåda av nyttiga appar.

Länk till Be my eyes hemsida där du kan läsa mer.

Länk till appen Be my eyes i Appstore.

Länk till en podcast på applevis där de intervjuar utvecklarna av appen.