Microsoft office 2016 för mac är nu bättre med voice over

Många har under årens lopp klagat över att Microsoft office inte har fungerat med hjälpmedel på mac. Det finns ju såklart andra bra alternativ men office har ju nästan blivit nån slags standard som alla förlitar sig på. Därför är det nu roligt kunna säga att office 2016 för mac är användbart med voice over på mac. Det finns säkert funktioner som inte fungerar ännu men det jag hunnit titta på fungerar fint.

I word var det inga problem att göra enklare ordbehandling, spara och hämta dokument både från onedrive och från den egna hårddisken.

Även Excell såg ut att fungera. Gick bra att gå runt i rutvyn bland cellerna och skriva och läsa innehållet. 

Outlook gick bra att lägga till epostkonto samt att hantera enklare epostgöromål. För epost tycker jag ändå den inbyggda klienten Mail är betydligt bättre i nuläget men måste man t ex komma åt en exchangeserver så verkar outlook också fungera fint med voice over. Kontaktlista och kalender har jag inte kikat på ännu.

Ja så här efter en snabbtitt utan att ha hunnit gräva så djupt i programmen ser detta mycket lovande ut för framtiden och att kunna köra officeprogrammen på mac med hjälpmedel.

Det kan ju såklart kännas något besvärligt att behöva interagera med de olika delarna av programmen men för den vane voice over användaren är detta inget problem. Gamla menyraden finns kvar men även det nya ribbongränssnittet finns för den som nu tycker det är bra. Med voice over föredrar jag den vanliga menyraden.

Office 2016 för mac kan endast hämtas genom en office365 prenumeration i skrivande stund men det utlovas en version som kan köpas som vanlig licens.

Ett svar på ”Microsoft office 2016 för mac är nu bättre med voice over”

  1. Att det går bra att använda Ms Office på mac är en sanning med modifikation, skulle jag säga. Jag vet inte hur långa dokument du har jobbat med i Word, men jag laddade upp ett dokument som var över 1 en sida lång och plödsligen kunde inte Voiceover läsa någonting när jag navigerade med pilarna, alltså inte VO upp, ner, höger eller vänster utan endast pilarna. Detta innebär givetvis att det blir ytterst svårt att redigera tillförlitligt i Wordd. Jag har försökt med alla tänkbara inställningar, ökad och minskad zoom, radbrytning till fönsterstorlek etc, men inget hjälper överhuvudtaget, Voiceover är tyst. Har man tur får man en uppdatering på attribut som typsnitt, stil, storlek med mera men inget annat. Det märkliga i sammanhanget är att ska jag läsa ett dokument på en sida så funkar det klockrent men allt över detta är omöjligt. Vad gäller Outlooks kalenderfunktioner så lämnar de mycket övrigt att önska, eller så är det jag som inte riktigt begriper hur kalendern faktiskt funkar. Kontaktlistan har jag inte kollat men jag håller med om eposten. Hade man kunnat kolapsa alla trådar och läsa dem kolapsat som man kan i Windows hade postläsningen i Outlook varit bra, men det funkar tydligen inte eller så är det jag som inte förstår det heller.
    Ledsen för lång kommentar men ville bara ge min synpunkt på ämnet.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: